perjantai 1. marraskuuta 2013

Akuuttia kivunhoitoa


Olen varmasti jo tuonut monesti esiin miten loistava hoitokivi vuorikristalli on Ü Se sopii erinomaisesti mihin tahansa hoivaan, mutta eri toten se on osoittanut voimansa akuutissa kivunhoidossa. Olen tässä syksyn mittaan saanut vaivoikseni vahvat nivel vihlonnat nivelrikon vuoksi ja olen löytänyt siihen suuren avun vuorikristallista, oli se sitten vuorikristallipallo (joka levittää energiaa tasaisesti ympärilleen) tai vuorikristallikärki ( joka kohdentaa energian tiettyyn paikkaan), niin hoito on ollut aina suuri menestys.

Tänään esimerkiksi istuin sohvalla ja huomasin, miten toinen lonkkani vihloi ikävästi. Olin itse asiassa jo aamulla ottanut tuon oman vuorikristallikärkeni mukaan sohvalle ja pyörittelin sitä kädessäni. Kun huomioni alkoi kiinnittymään kivestä lonkan vihlontaan, päätin koittaa antaa lonkalleni akuuttia hoitoa. Testasin ensin vuorikristallin aktiivisuuden kämmenpohjaani ja hyvin aktiivinenhan se näytti olevan, joten kohdistin kristallikärjen lonkkaani. Aloin pyöritttämään kärkeä lonkkani kohdalla hitaasti myötäpäivään ja aloin heti tuntemaan miten ihana viileä energia voimistui nivustaipeessani. Tuo vihlova kipu hävisi heti kun kohdistin kärjen lonkkaani päin ja tilalle tuli tuo hoivaava viileä energia.

Pyöritin kärkeä ensin tovin hyvin hitain liikkein isoa ympyrää tehden lonkkani kohdalla ja pikkuhiljaa aloin pyörittämään kärkeä pienin pyörein liikkein tuon ison ympyrän muodossa. Energia liikkui lonkassani kärjen mukana ja levitti ihanaa ja rauhoittavaa viileää tunnetta lonkkaan joka oli juuri tuntunut hyvinkin kipeältä. Pikkuhiljaa huomasin, miten kehoni alkoi antamaan pieniä kipupiikkejä lonkkani ympärillä ja kohdistaen kärjen aina tuon kivun suuntaan kipu pikkuhiljaa lievittyi. Välillä kipupiste tuntui hyvin syvälläkin lonkassani, kuin selkärangan lähettyvillä nikamien vieressä ja jälleen kohdistaen kristallikärjen ja ajatukset tuohon pisteeseen, kipu alkoi pikkuhiljaa lievittymään. Lopuksi kun olin hoitanut lonkkaani varmaan noin 20 minuuttia, käänsin kristallikärjen ylöspäin ja kohdistin sen pohjan lonkkaani päin ja käskin mielessäni kaikkien raskaiden energioiden poistua lonkastani jättäen jäljelle vain puhtaan ja hoitavan valon tuonne kohtaan joka vielä aiemmin oli ollut hyvinkin kivulias.

Hoito kesti kokonaisuudessaan varmaan noin puoli tuntia ja lonkkaan jäi valtavan ihana viileä ja virkistynyt olo. Ero oli huomattava toiseen lonkkaan verrattuna jota en hoitanut, mutta joka ei myöskään ollut kipeä. Näin pienellä hiljentymisellä ja itsensä hoidolla saa helposti apua akuutteihin kipuihinsa. Näin elimistö alkaa hoitamaan itse itseään tämän kiven kautta välittyneen valon voimalla, eikä särkylääkkeitä tarvita. Toki haluan muistuttaa, että nyt hoidin tässä siis akuutin kivun pois kehostani, en suinkaan parantanut koko lonkkaani. Nivelkivut tulevat olemaan matkakumppaninani nyt tästä eteenpäinkin, mutta halusin tuoda esiin tämän kokemukseni, koska tässäkin on nyt yksi vaihtoehto niille ikuisille särkylääkkeille Ü

Se, että kivet eivät ainoastaan hoida meidän kehoamme, vaan ne voivat myös tuoda meille uudenlaista tietoutta kivuistamme ja niiden alkuperästä, on suuri lahja kivi- ja mineraalikunnalta meille. Lonkkakivut voivat tarkoittaa monelle vai fyysistä vaivaa, työn tai iän tuomaa kulumaa tai lihasten surkastumista tai kiristymistä, mutta lonkka kuvastaa keholle energiatasolla paljon enemmän kuin vain fyysistä kipua. Tässä pieni tiivistys siitä mitä kipusi saattavat paljastaa sinulle ajatuksistasi ja tunteistasi.

LANTIO JA LONKAT

Lantiosta saa alkunsa likkeellepaneva energia, joka siirtyy lonkista alas jalkoihin ja jalkateriin. Jalkaterät edustavat tuota liikkellepanevaa energiaa, ja lonkat puolestaan edustavat tunteitasi aikomasi suunnan suhteen. Tähän suuntaan liittyviä pelkoja ovat esimerkiksi se, kuinka tulet selviytymään jos menetät rakastettusi tai huoli siitä, että joudut muuttamaan kodistasi. Suuntaan voi liittyä myös pelko siitä, ettei ole mitään mitä kohti siirtyä tai pelko siitä mitä kohti olet menossa.

Koska lonkat ovat liikkeen keskus, ne symboloivat myös kykyäsi päästää irti menneisyydestäsi ja astua uusille alueille. Luonto on jatkuvasti muutoksen tilassa, joten vastustaessasi muutosta vastustat itse elämän kulkua. Muutos ei kuitenkaan aina ole helppo, eläkkeelle siirtyminen, avioero tai uuden työpaikan saaminen voivat kaikki olla pelottavia asioita.

Lonkkiin liitetään yleensä myös lihominen, varsinkin naisilla ja koska tämä alue pitää sisällään myös sukupuolielimet, saattaa lihominen olla yhteydessä tiedostamattomaan toiveeseen pitää seksuaalinen läheisyys loitolla. Ylimääräisten kilojen alla saattaa olla piilotetuna tukahdutettuja tunteita tai kätkettujä muistoja.

Lantio kun liittyy myös synnytykseen, liitetään se myös suhteeseesi omiin vanhempiisi. Kuten olkapäät, myös lantio on yhteydessä elämäsi taakan kantamiseen. Naisilla se kuvastaa ensin lapsen kantamista, sitten vanhemmuuden taakan kantamista ja jossain vaiheessa myös omien vanhempiesi vanhentumisesta johtuvan taakan kantamista. Nämä oman itsensä halut ja vanhempiesi luomat odotukset saattavat luoda vahvoja ristiriitoja sisällesi.

Ongelmat lonkkien alueella saattavat kuvastaa kykenemättömyyttä päästää irti menneestä tai kyvyttömyydestä tulla toimeen omillaan. Jäykkyys tai kipu lonkissa voi viitata siihen, että muutoksen haaste aiheuttaa halua pitää asiat ennallaan, kunnes lopulta muutut liikkumattomaksi.

Omalla kohdallani olen ollut tuon muutospaineen alla jo usemman vuoden joten en yhtään ihmettele, että nämä muutokseen liittyvät tunteet ovat ajanmyötä kulminoituneet varsinaisiksi kivuiksi kehooni. Tiedostan myös sen miten vahvasti olen yrittänyt pehmentää muutosta ja lykännyt sitä eteenpäin vain löytääkseni mahdollisimman kivuttoman siirtymisen eteenpäin, mutta eihän se aina niin mene Ü Nyt kuitenkin kun olen opetellut näiden ihanien kivien energioita niin olen myös oppinut itsestäni ja mieleni rajoituksista ja kun itselleen asettamat rajoitukset oppii ymmärtämään niin silloin niitä on myös helpompi alkaa purkamaan ja ajan myötä vapautumaan omista kahleistaan joita on tiedostamattaan itselleen luonut Û

Odotan innolla sitä, että pääsisin jakamaan tätä itseoivallusta muillekin oman hoitotyöni kautta Û Siitä tulen kertomaan lisää sitten tulevien kuukausien aikana kohta puoliin Ü Jotain uutta ja jännittävää on aluillaan enkä malttaisi enää odottaa asioiden asettumista omille paikoilleen Ü

Ihanaa loppuviikkoa kaikille toivotellen!Viite lonkista löytyi kirjasta: Deb Shapiro "Kehosi paljastaa mielesi" (2006)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti