keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Maskuliini ja feminiini energiat

Olen huomannut minulle itselle tehtyjen hoitojen aikana, että toisinaan tunnen hoidon hyvin lämpimänä energiana joka leviää hoivaa tarvitsevaan kohtaan ja toisinaan taas tunnen hoidon aikana jääkylmää ja kirkkaan puhdasta energiaa kehossani. Moni tuttuni on tuntenut hoidon vain lämpönä kehossaan ja koska halusin selvittää mistä tässä voisi olla kyse niin lähdin taas kerran seikkailemaan interentin ihmeelliseen maailmaan Ü

Olen jo aiemmin oppinut, että universumissa on olemassa kaksi hallitsevaa energiaa, Maskuliininen Soturi-energia sekä Feminiininen Äiti-energia, mutta en ollut koskaan katsonut sen syvemmälle noihin määritelmiin. Päivi Kaskimäen ja Riitta-Marja Gauffin:in kevään kurssilla mieleen jäi myös muistikuva sanoista: " raikas sisään hengitetty energia on feminiini energiaa ja lämmin uloshengitetty energia on maskuliini energiaa." Löysin tähän liittyen oivan Australialaisen meditaatio sivuston jossa nämä energiat oli selvitetty hyvin.

Maskuliini Soturi-energia


Maskuliini energia on helpoin kuvata ehkä muinaisten sivisaatioiden kautta, jossa mies piti yllä sääntöjä ja rajoja, metsästi ja huolehti perheensä selviytymisestä, omasi vahvan ja fyysisen kehon sekä osasi luoda uusia strategioita aikojen muuttuessa. Maskuliininen energia on kuin tulta. Silloin kun sitä käytetään hyvään se on luovaa, käytännöllistä, hyväntahtoista ja näkemyksellistä, mutta silloin kun sitä käytetään väärin se polttaa ja aiheuttaa tuhoa egomme tunteman vihan ja katkeruuden kautta. 

Soturina olo ei tarkoita, että meidän tulisi olla tyhmän rohkeita tai jättää huomiotta tärkeitä merkkejä vain näyttääksemme olevamme uskaliata. Sen sijaan Soturi-energia tarkoittaa, että kun toimimme niin toimimme täydellä luottamuksella kuunnellen jokaista sanaa joka kumpuaa syvältä sisältämme, sanoja jotka kumpuavat omasta tietoisuudestamme. Silloin kun Soturi toimii päättäväisesti ja kirkas ajatus mielessään, syyn löytäminen  toiminnalle jää toissijaikseksi. Tällöin Soturi kuuntelee omaa sydäntään, perustelee asioita objektiivisesti sekä viisaasti ja toimii sitten sydämensä ohjaamana. Joidenkin silmissä tämä saattaa näyttää hyvinkin epäloogiselta, mutta Soturilla on velvollisuus laittaa itsensä ensimmäiselle sijalle ja järkeilyn vasta toiselle sijalle. 

Rohkeus ja uskallus eivät soturille edusta niinkään näkemystä maailmasta, vaan ne yksinkertaisesti vain kuuluvat tapaan jolla hän toimii. Soturin jokaisessa teossa virtaa rakkaus, koska loppujen lopuksi juuri rakkaus on se joka yhdistää Soturin universumin äärettömiin energioihin. Tällä tavoin toimien Soturin elämästä tulee aikanaan vaivatonta. 

Monet luulevat, että todellinen maskuliinisuus tarkoittaa olla täysin peloton, mutta tämä on mahdoton ajatus jos ei jopa epäviisas tapa ajatella. Jos emme tuntisi pelkoa, saattaisimme toimia ajattelematta kaikkia mahdollisia tilanteeseen liittyviä asioita. Pelko saattaa jopa halvaannuttaa, mutta Soturille pelko tarkoittaa voimaantumista, huomion keskittymistä tietoisuuteen sekä fyysiseen kehoon, jolloin Soturi pystyy ottamaan kaiken tarvittavan tiedon itselleen käsillä olevasta tilanteesta ja toimimaan sitten kirkkaan ja selvän ajatuksen kanssa tilanteen hyväksi. Silloin kun taistelemme pelkojamme vastaan, toimimme niitä vastaan, ne voimistuvat ja luovat vain uusia passiivisia pelkotiloja sisällemme tuntien taas uudelleen pelkoa peloistamme.    

" Monesti se mitä yritämme vastustaa elämässämme, pysyy elämässämme."

Soturi käyttää omia pelkojaan ponnistuslautana eikä yritä taistella niitä vastaan ja saa näin voimaa itselleen. Pelko on helppo kääntää kirkkaksi ajatukseksi jonka pohjalta voi toimia. Soturi tietää, että jos hän joutuu elämään koko ajan pelko ja epäröinti sydämessään, se hitaasti ja varmasti tuhoaa Soturin sydämen. Soturi ymmärtää myös, että pelko on kanavoitava tyyneksi ja positiiviseksi teoksi, jotta hän voisi palvella korkeimpia voimia. 

Koska miehet ovat fyysisesti voimakkaampia kuin naiset ja heitä on yleisesti pidetty viisaimpina olentoina maan päällä, monet luulevat tämän tarkoittavan maskuliinisuutta. Totuus on kuitenkin, ettei noilla asioilla ole mitään tekemistä maskuliinisuuden kanssa ja tämä mielikuva miehistä on täysin egomme tuotosta. Monet näkevät näitä voimakkaita ja maskuliinisiä tekoja ja yhdistävät ne helposti henkilökohtaiseen voimaan ja fyysiseen dominoivuuteen, mutta todellisuudessa maskuliini energia ei koskaan sisällä alistavaa käytöstä ja muiden yläpuolelle nousua. Maskuliinisuus tarkoittaa voimaa ja kestävyyttä jotka kumpuavat rakkaudesta, positiivisesta esimerkkinä olosta, toisten inspiroimisesta, toisille jakamisesta ja toisten auttamisesta. 

Naiset ja miehet tarvitsevat niin maskuliini energiaa kuin feminiini energiaakin, koska ilman jompaa kumpaa olemme vajanaisia ja epätasapainossa. 

Nykymiehet saattavat joskus sekoittaa Soturina olon sodan lietsojaan ja kova ääniseen riehuntaan, mutta oikea Soturi on rauhan mies joka tietää, että korkeimman rohkeuden tilan saavuttaa vain olemalla sovussa itsensä kanssa ja näin tuntiessaan jakaa rauhaa myös koko maailmaan. 

Fyysinen ja psyykkinen väkivalta on raukkamaisuutta ei rohkeutta, ja nämä mielikuvat vääristävät maskuliinisuutta. Tällainen väkivalta on aina pelkuruutta, se tukahduttaa egoa hyväksi käyttäen vapaan tahdon ja lamaannuttaa mielen pelolla, koska pelkurit toimivat pelosta, eivät rakkaudesta. 

Koko ihmiskeho on kompinaatio maskuliinista sekä feminiinistä energian, korkeampaa yhteyttä, luovuutta sekä vapaata tahtoa. Sodan julistus on pelon alin etappi, ei maskuliininen eikä feminiininen teko, vaan pelon ja raukkamaisuuden kierre joka tukahduttaa luovuuden ja pysäyttää vapaan tahdon ja taistelee Soturin omaatuntoa vastaan. Tähän ulkoapäin tulevaan taisteluun on vain yksi kestävä ratkaisu, pelon vastakohta - rakkaus.


Feminiini Äiti -energia


Feminiini energia voidaan ymmärtää ehkä kaikista parhaiten kuvaamalla se äitinä joka tuntee ehdotonta rakkautta lastaan kohtaan, ilman velvotteita tai odotuksia. Maskuliinisuus ja feminiinisyys ovat kummatkin yhtä tärkeitä vaikka vieläkin maskuliinisuutta arvostetaan yhteiskunnassa enemmän kuin feminiinisyyttä. Tästä eteenpäin näiden kahden energian välille on välttämätöntä tulla tasapaino.

Todellisella feminiinisyydellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että naisten pitäisi tulla enemmän miesten kaltaiseksi, mutta ei sillä ole kyllä tekemistä senkään kanssa miten naisen velvollisuutena nähdään vieläkin äitiys ja vaimona oleminen. Todellinen feminiinisyys on, kuten maskuliinisuuskin, vain puhdasta rakkauden virtausta. 

Feminiininen rakkaus on myötätuntoista, hoitavaa ja lempeää, mutta enemmän kuin mitään muuta, se on yhdistynyttä energiaa. Aito feminiininen rakkaus pystyy helposti astumaan kenen tahansa saappaisiin, yhdistyä toiseen niin, että heistä tulee yksi mieli. Aito feminiinisyys ei tarkoita sitä, että ymmärtää vain toisen ihmisen tunteet, vaan aito feminiinisyys tunnistaa hyvin syvästi kaiken huolen joka liittyy ihan kaikkeen elolliseen maan päällä. Feminiinisyyteen liittyvä syvä empatia koskettaa jokaisen elollisen sydäntä. 

Äiti-energia on sitä joka rakastaa mietä vaikka tekisimme mitä. Tämä on korkeinta ja pyhintä rakkautta mitä on olemassa. Lapsi tarvitsee tätä täydellistä rakkautta jota Äiti-energia niin ainutlaatuisesti jakaa ympärilleen. Meidän kaikkien tulisi pystyä tuntemaan, että olemme universumin lapsia ja meitä rakastetaan teimmepä mitä tahansa. Tämä rakkauden muoto on se jota tarvitsemme kaikista eniten ja Äiti- energia tuo sen luonnollisesti esiin. Kaikki ongelmat elämässämme johtuvat siitä, ettemme ole osanneet vastaanottaa tätä rakkautta. Meidän täytyy opetella vastaanottamista ja ensimmäisenä meidän tulisi opetella vastaanottamaan luonnolta, joka rakastaa meitä ja huolehtii meistä jatkuvasti ehdoitta. Meidän ei tarvitse kuin istuutua hetkeksi luontoon, tuntea syvää kiitollisuutta maapalloa kohtaan ja huomata miten saamme osaksemme tätä feminiinistä ehdotonta rakkautta. Tätäkin tärkeämpää on kuitenkin tuntea Äiti-energia kaikkialla; universumissa, ilmassa jota hengitämme, kuussa jota katselemme, tähdissä jotka ympäräivät planeettaamme sekä sisällämme, tärkeintä on tuntea sisimmässämme, että meitä rakastetaan, ehdoitta. 

Silloin kun otamme vastaan rakkautta, kaikki mitä teemme, teemme kiitollisuudella. Tämä koskee myös omia vanhempiamme, jos pystymme tarjoamaan oman kiitollisuutemme heille heidän työstään, heidän pyhä feminiininen rakkaus sädehtii heidän lävitseen. Heidän empatia, heidän yhteys meihin on hyvin henkinen ja se side joka meitä yhdistää vanhempiimme on perusta tuolle feminiiniselle rakkaudelle joka virtaa kummastakin vanhemmastamme meihin. 

"Äiti" on läsnä joka ikisessä teossamme, hyväksyen jokaisen askeleemme osana laajempaa universumia ja vahvistaen meille, että saamme aina apua polullemme emmekä ole koskaan yksin. Aivan kuin lapsi joka saattaa suutuspäissään sanoa vihaisesti äidilleen " Jätä minut rauhaan", odottaa äiti kärsivällisesti vierellä ja antaa väsymättä lapselle tukensa aina kun se sallitaan. 

Korkein feminiini energia lisää rakkauden virtaa universumissa joka on täynnä tietoisuutta ja ymmärrrystä siitä, että olemme kaikki yhtä. Voimme olla todella vapaita vasta sitten kun ymmärrämme, ettei korkein rakkaus ole sidoksissa siihen millaisia kukin meistä on tai mitä kukin meistä tekee. 

( www.meditation.org.au )

Tätä tietoa lukiessani ja suomentaessani tuli mieleeni yhtäkkiä, että voisiko hoidoissa ja niiden "lämpötila erojen" vaihtelussa olla kyse siitä, kumpaako energiaa tarvitsemme mihinkin kohtaa kehossamme juuri sillä kertaa? Kehommehan ei ole vain lihaa, verta ja luuta, vaan kehossamme on energiakeskuksia jotka edustavat erinäisiä tunnepuolen asioita. Ja näin ollen jos meillä on näissä energiakeskuksissa, Chakroissa, tukkeumia, ne ilmenevät ajan kuluessa fyysisinä vaivoina kehossamme. Jos siis hoidon aikana tuntee energian kehossaan (yleensä hakeutuu aina johonkin tiettyyn kohtaan, jos annetaan vapaasti virrata) kuumotuksena tai lämpönä, luultavammin tuolle alueelle johdatetaan maskuliinista Soturi-energiaa vahvistamaan virtausta. Jos taas tunnet hoidon aikana kylmää energiaa virtaavan kehon jollekin tietylle alueelle, voisin kuvitella, että sinulle annetaan feminiinistä Äiti-energiaa tasapainottamaan tuota energiakeskusta. Oikaiskaa jos olen väärässä, mutta tällainen ymmärrys minulle yhtäkkiä juolahti mieleen sanoja alas kirjoittaessani Û

Toivottavasti tästä oli teille apua yhtä paljon kuin minullekin. 
   

1 kommentti:

  1. Kiiitos paljon tästä! Minulle avautu niiin paljon ovia ja palaset loksahtavat vain paikoilleen ja mä voisin samaistua tuohon lämmin lylmä energia juttuun periaatteesaa kun on ollu hirveesti pelkotiloja ja että saatoin monet illat vaan keskittyä siihen niin tunsin semmosta tosi vahvaa kylmää energiaa joka puolella joka varmasti oli äitimaan välittävää feminiinistä energiaa! Samaistun :) KIITOS <3

    VastaaPoista