tiistai 17. syyskuuta 2013

Apatiitti (sininen)


Tämä ihana sädehtivä kivi kiinnitti huomioni täysin vieraillessani lähikivikaupassani (Galleria Kivitasku) täällä Jyväskylässä. En pystynyt jättämään sitä kauppaan vaan se lumosi minut täysin kauneudellaan ja puhtaalla värillään. Olen käyttänyt kiveä tähän mennessä kurkkuchakrassani meditaatiohoitojeni aikana, mutta viikkotehtävä Kristallihoitaja-koulutuksessa sai minut tutustumaan tähän kiveen ja sen ominaisuuksiin lähemmin.

Apatiitti tunnetaan mystisenä kristallina ja sitä arvostetaan sen metafyysisiä kykyjä simuloivien ominaisuuksien vuoksi sekä sen vuoksi koska apatiitin tiedetään myös johtavan kehon hienovarausta metabolista järjestelmää chakrojen kautta. Metabolia, eli aineenvaihdunta on biologinen prosessi, jossa ravintoaineita muokataan niin jotta elimistö saisi energiaa ja rakennusaineita solun tai eliön käyttöön. Apatiitti stimuloi käpyrauhasta, jota filosofi William Blake on kutsunut sielun kodiksi. Silloin kun käpyrauhasesi on täysin aktivointunut, voit kokea Williamin sanoin " Maailman yhdessä hiekanmurussa tai iättömyyden yhdessä tunnissa.".

On olemassa oletus jonka mukaan käpylisäke piilottelee sisällään DMT-molekyyliä, joka tunnetaan myös "hengen molekyylinä". Tieteen näkökulmasta tämä molekyyli saa ihmisissä aikaiseksi luontaisia psykedeelisiä kokemuksia kuten kehosta irtautumiskokemukset, lähellä kuolemaa- kokemukset sekä muita poikkeuksellisia kokemuksia.

Apatiittejä on eri värisiä: keltaisia, sinisiä, vihreitä, violetteja, vaaleanpunaisia, valkoisia, harmaita sekä ruskeita. Näin ollen apatiitti on hyvin monipuolinen kivi chakrojen tasapainoituksessa. Kivi sisältää kalsiumia-fosfaattia jota löytyy luontaisena myös ihmiskehosta ja on päärakennusaine luille ja hammaskiilteelle. Tämä rakennusaine on käpylisäkkeelle välttämätön muodostamaan melatoniini nimistä hormonia, joka säätelee kehon bio- ja vuorokausirytmejä. Käpylisäkkeen on huomattu valvovan myös eletromagneettisiä kenttiä ympärillämme ja säätelevän elimistöämme sietämään näitä kenttiä paremmin.

Apatiittiä käytetään näin ollen laajasti elimistön aineenvaihduntahäiriöiden hoitamiseen.Esimerkiksi fuoridin kerääntymisen käpylisäkkeeseen tiedetään vaikuttavan vahvasti unen laatuun sekä myös puberteettiin ja kehon seksuaaliseen kypsymiseen. Apatiitti taas vapauttaa käpylisäkkeestä liiallista fluoridia ja kalsiumia. Apatiitti saattaa liuottaa kivettymiä nikamissa ja tasapainottaa uudelleen luiden muodostumista sekä näin vaikuttaa solutason ja aineenvaihdunnan prosesseihin. Apatiittista saattaa olla myös apua korkean verenpaineen hoidossa, joka on aiheutunut liiallisesta kalsiumista kehossa, vähentäen kalsiumin määrää.

Apatiitti sisältää myös alkuainetta nimeltään fosfori, jota esiintyy toiseksi eniten elimistössämme. Fosforia tarvitaan genettisten rakennelmien toimintaan, terveyden hermokalvojen ylläpitoon, luiden kasvuun, munuaisista erittyvien myrkkyjen suodattamiseen sekä energian varastointiin ja oikeanlaiseen käyttöön. Tämän myrkkyjen suodattamisen takia Apatiitin on uskottu antavan kantajalleen kuolemattomuuden, koska se vapauttaa vapaita radikaaleja elimistöstä ja näin hidastaa vanhenemisprosessia. Aineenvaihdunnan kautta sen on sanottu vähentävän ryppyjä ja näin ollen tehden ihosta nuoremman näköisen. Fosforin ominaisuudet liittyvät vahvasti myös kykyyn sytyttää tuli, hyvin aktiiviseen vuorovaikutuskykyyn, kykyyn puhdistaa ja selvittää oloa vapauttamalla emootioita ja kykynä nähdä prosessi pysyvänä siirtymisenä korkeammille värähtelytasoille. Fosforiin liittyvä yleinen tietous liittyy siis vahvasti jostain tekijästä vapautumiseen, tuhkaksi palamiseen, siirtymiseen sellaiseen tilaan jossa tuota tekijää ei enää tarvita, vaan asiasta on tavoitettu syvempi ymmärrys tai korkeampi tietoisuus. Kivi voi siis saada sinut kysymään itseltäsi: " Mitä olen valmis polttamaan tuhkaksi? Mistä olen valmis päästämään irti?". Samanaikaisesti kun päästät irti sen joka on vapautunut tai palanut tuhkaksi, vapautuu myös siihen liittynyt tieto ja energia. Tämä on usein suhteessa luontoon ja siihen millaisena näet itsesi täällä. Asiat joista olet vapautumassa voi olla mitä tahansa asioista sinun ja luonnon, sinun ja elämän, sinun ja rakastamisen tai rakastetuksi tulemisen välillä.

Useammat apatiitin kyvyt liitetään kuitenkin vahvasti fyysisyyteen, kuten luustoon ja lihasten toimintaan, mutta apatiitti liittyy myös siihen miten korkeammat hienokehot läpäisevät eetterikehon (lähin energiakeho fyysisen kehomme ulkopuolella). Ja tämä tietoisuus eetterikehon ja fyysisen kehon vuorovaikutuksesta on yksi perusta esimerkiksi apatiitti-eliksiirin fyysisille parantamis- ja energisointikyvyille. Vaikka apatiitin yhteydessä on puhuttu usein kalsiumista niin ulottuu kiven positiiviset vaikutukset myös magnesiumiin, mangaaniin, natriumiin ja kaliumiin.

- Aseta kivi nivelien kohdalle auttamaan ruston ja luun uudelleen muodostumisessa tai kivun helpottamisessa.

-  Pidä kiveä poskellasi hampaidesi lähellä, koska se vaikuttaa hampaiden kuntoon.

- Aseta kivi kruunuchakraan ja kiven energiat tasapainottavat aivopuoliskoja, valjastaen vasemman ja oikean aivopuoliskon yhteistoimintaa sekä stimuloiden näin aivojen välittäjäaineita.

- Aseta keltainen tai violetti apatiitti korkeamman otsachakran tai kruunuchakran kohdalle herättelemään henkistä avautumistasi.

- Aseta sininen apatiitti kolmannen silmän kohdalle ja keltainen apatiitti kruunuchakran kohdalle nopeuttamaan rationaalista mieltäsi, yhdistämällä mielen ja intuition.

- Laita kylpyveteen kivestä tehtyä eliksiiriä, jolloin kiven energioiden siirtyminen kehoon helpottuu. Voit myös kylpeä fyysisen kiven kanssa siten, että se on kylpyammeen vieressä valon läpäistessä kiven ja heijastaessa valoa kylpyveteen. (Apatiitti ei siedä vettä liotettuna)

- Käytä kiveä kurkkuchakran kohdalla meditoidessa ja se selkeyttää kommunikointia tuoden sanoihisi ja sanomaasi selkeyttä.

Hyvin monikäyttöinen kivi siis ja toimii laajasti koko kehossa, mutta kuten musta obsidiaani, niin myös tämä kivi laittaa sinut vahvasti niiden asioiden eteen joista olisi jo aika päästää irti :) Ihana kivi kaiken kaikkiaan ja tulen varmaan aina olemaan lumoutunut kiven puhtaan sinisestä väristä.

Kirjalähteet:
Kivien parantava voima, Philip Permutt
Kasvien viisaus kivien voima, Erkki Lehtiranta ja Leena Niemelä
101 Power crystals, Judy Hall

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti